Tegels Plaatsen


Stap 1: Bereid de vloer goed voor. De vloer moet in elk geval schoon en vlak zijn. In de badkamer is het belangrijk dat u de vloer voorbewerkt met een vocht isolerend middel.

Stap 2: Leg een rij tegels op de vloer om de positie van de tegels te bepalen. Houd ook rekening met de voegen. Zorg ervoor dat de ruimte rechts en links van de tegelrij even groot is, liefst minimaal een halve tegel.

Stap 3: Span een draad, of monteer een lat op de vloer, waarlangs de eerste rij hele vloertegels geplaatst kunnen worden. Leg de eerste rij tegels niet tegen de wand!

Stap 4: Breng met een lijmkam tegellijm aan op een oppervlakte van ongeveer 1 m2. U kunt kant-en-klare lijm gebruiken of lijm die u zelf moet aanmaken. Kant-en-klare lijm is duurder, maar droogt minder snel waardoor u meer tijd heeft om correcties aan te brengen. Welke lijmkam, wordt aangegeven op de verpakking.

Stap 5: Leg de eerste rij tegels tegen het spankoord of de lat aan. Gebruik voegkruisjes om de voegen precies even breed te maken.

Stap 6: Leg een tweede tegelrij haaks op de eerste rij lang de andere wand. Verwijder spankoord of lat.

Stap 7: Snijd de vloertegels voor de randen op maat. Gebruik hiervoor een tegelsnijder of een tegelzaag.

Stap 8: Vul de randen naar de muur op met op maat gezaagde tegels.

Stap 9: Vul nu de rest in.

Stap 10: Laat de tegels 24 uur drogen en dicht de voegen dan met voegmiddel. Wrijf het voegmiddel steeds diagonaal over de voegen met een rubberen spatel. Eventueel kan dit ook met een trekker. Wrijf het overtollige voegmiddel weg als het bijna droog is. Gebruik daarvoor een spons en schoon water. Knijp de spons regelmatig uit . Is de vloer goed droog dan kunt u de waas die dan nog achter blijft schoon wrijven met een droge doek.

Stap11: Bevochtig de vloer met een plantenspuit voor optimale doorharding.

U kunt altijd gebruik maken van onze vloertegel calculator!
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen