Secustrip plaatsen


Om de deur tegen inbraak te beschermen, kan men een anti-inbraak strip (Secustrip) plaatsen. Deze secustrip voorkomt dat men met een schroevendraaier of met een breekijzer tussen de deur en de kozijn kan drukken en deur met geweld open breekt.

Alvorens men overgaat tot het plaatsen hiervan, meet dan eerst de sprong tussen de deur en het kozijn op. Er zijn namelijk verschillende strippen met hoogte verschil in de handel.

Haal de strip uit de verpakking en lees eerst de bijgeleverde beschrijving door. Meet de lengte van de deur op . Meet bij een voordeur de lengte van de deur zonder weldorpel.

Zaag met een ijzerzaag de strip op lengte. Teken met behulp van een priem de gaten van de strip die op het kozijn komt af. Boor met een klein boortje de gaten eerst voor.

Zet nu met de bijgeleverde 1-tours schroeven (dit zijn schroeven die er wel ingedraaid kunnen worden maar er niet meer uitgedraaid kunnen worden) de strip vast op het kozijn.

Doe nu eerst de deur dicht. Plaats nu de strip op de deur, zodat hij voldoende speling heeft, en teken de gaten af. Boor ook hier eerst de gaten voor. Zet de strip met de bijgeleverde
schroeven vast.

Met de plastic dopjes dek je de schroeven af. Doe de deur open en kijk of hij nergens in de strip aanloopt.

Direct uw woning beveiligen? Bestel uw producten bij HuisvanNU.nl.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen