Kraken of piepen van deur verhelpen

Als een deur erg kraakt of piept, dan ligt het in de meeste gevallen aan de scharnieren. Ga eerst na of de scharnieren niet versleten of kapot zijn.

Als dit het geval is, dan verwijder je de oude scharnieren en neem deze mee naar een bouwmarkt en probeer of je scharnieren van dezelfde maat kunt krijgen.

Zijn de scharnieren niet versleten, tik dan de scharnierpennen eruit. Schuur met een stukje fijn schuurpapier voor metaal de pennen schoon.

Doe wat olie aan de pen en plaats deze weer terug.

Bij last van tochtende deuren kun je z.g. tochtstrippen plaatsen. Koop bij voorkeur aluminium tochtstrippen met rvs.nagels.

Meet de breedte van het kozijn op en zaag de tochtstrippen met een ijzerzaagje op maat. Meet de lengte van het kozijn minus de dikte van de tochtstrip voor boven op.

De aluminium tochtstrippen zijn al voorzien van spijkergaten.
Sluit de deur en doe deze op slot. Druk nu de tochtstrip tegen het kozijn net aan en spijker met de rvs.

nagels de tochtstrippen vast op het kozijn. Doe de deur van het slot af en probeer of deze zonder moeite los en dicht gaat zonder dat je al te veel tegen de deur op moet duwen om hem dicht te krijgen. Bij tocht onder de deur breng je een tochtborstel aan.

Zaag de tochtborstel op maat en schroef hem tegen de onderste plank van de deur aan. Plaats bij voorkeur de tochtborstel aan de binnenzijde van de deur.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen