Sloten en scharnieren onderhouden

Sloten en ook scharnieren moeten regelmatig onderhouden worden. Als een slot moeilijk draait of vast blijft zitten is het een mogelijkheid om met slotspray in de dagschoot van het slot te spuiten.

Deze handeling is het beste om dit met regelmaat , ca.1 keer per jaar, te doen. Zo voorkom je dat het slot gaat haperen. Ook op de plaats waar de deurkruk zit kun je iets slotspray in spuiten en de deurkruk een paar keer op en neer bewegen.

Ook kan het voorkomen dat de dagschoot onder het verf zit en in het slot blijft klemmen. Krab met een mesje de verharde verf weg en schuur met een stukje schuurpapier het geheel schoon.

Spuit daarna een beetje slotspray op de dagschoot. Veeg het geheel met een doekje na. Mocht het slot tijdens het op slot draaien ervan moeilijkheden geven, doe dan een beetje slotspray op de sleutel en draai deze een aantal keren achtereen op slot.

Veeg de sleutel met een doekje af om te voorkomen dat je vieze vlekken in de kleren kunt krijgen. Bij het onderhouden van scharnieren kun je het beste de scharnierpen iets omhoog tikken en daarna slotspray in de scharnierholte spuiten.

Tik vervolgens de pen weer in het scharnier..

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen